VANLIGA FRÅGOR

”KAN MAN ANVÄNDA SKJUTDÖRRARNA TILL TAKHÖJDER LÄGRE ÄN 210 CM?”

Ja. I princip kan man anpassa eller bara låta bli att montera en eller flera frontskivor, och på så sätt minska höjden utan att det påverkar funktionen eller stabiliteten. Vi säljer många skjutdörrslösningar för till exempel vindsutrymmen, och vi är beredda att hjälpa dig med ditt projekt.

 

”HUR KAN JAG RENGÖRA YTAN PÅ MINA SKJUTDÖRRAR?”

Melaminytan är stark och smutsavvisande. Om det behövs kan skjutdörrarna rengöras med ljummet vatten eller tvållösning. Använd inte rengöringsmedel. Om fläckar har suttit länge och inte går att få bort med vatten kan man använda en svag lösning av klorin eller aceton i vatten. Börja alltid med en mycket tunn lösning. Och om du är osäker kan du börja med att testa effekten på baksidan av skivan.

 

 

”VAD ÄR DJUPET PÅ SKENORNA?”

Det exakta måttet är 85 mm för golvskenan och 88 mm för takskenan. Sammanlagt ska man avsätta ca 10 cm till skensetet eftersom skenorna ska placeras lite skilda från varandra.

 

 

”KAN MAN ANVÄNDA SKJUTDÖRRARNA I RUM DÄR DET ÄR MER ÄN 250 CM TILL TAKET?”

Ja, det är faktiskt sammanlagt upp till ett par centimeters extra tolerans i förhållande till takskenan och justering av hjulen. Vi rekommenderar dock alltid som utgångspunkt att man bygger en nedbyggnadspanel i rum med en takhöjd på över 250 cm. Om rummet är 5–10 cm för högt kan man med fördel jämna ut höjden med en list med samma djup som takskenan (88 mm). Måla listen i samma färg som taket och använd fogmassa – så har du snabbt, enkelt och billigt fixat en fullt integrerad och diskret nedbyggnadspanel.

 

 

”GÅR DET ATT FÅ EN GARDEROBSINREDNING SOM INTE ÄR SÅ HÖG, FÖR TILL EXEMPEL ETT VINDSUTRYMME ELLER EN SLUTTANDE VÄGG?”

Våra möbelkroppar är emballerade och paketerade som ett skåp med en höjd på 210 cm. Men man kan enkelt göra två ”halva” skåp av ett. Det ena skåpet ordnar sig av sig självt: det får en fast botten och topp. (Mittenhyllan är en fast konstruktionshylla, som blir toppen i ena halvan.) I den andra halvan får man använda en av de lösa hyllorna som botten. Vi föreslår att man använder små vinkelbeslag till det. Ring eller skriv gärna, så kan vi prata mer utförligt om ditt projekt.

 

 

”KAN TRÅDKORGARNA TILL 60 CENTIMETERSSKÅPET ANPASSAS/JUSTERAS SÅ ATT DE PASSAR TILL ETT INVÄNDIGT MÅTT PÅ 55,8 CM?”

Ja! Det sitter några små avståndsstycken/distansskivor på ena sidan mellan skenan och skåpsidan. Distansskivorna kan sättas på valfri sida och användas för att höger- eller vänsterjustera förlängningen. Distansskivorna är 18 mm breda, och kan enkelt skäras till efter behov eller helt tas bort. Det är därför som trådkorgarna passar till invändiga mått på respektive 350–368 mm i 40 centimeters skåp, 450–468 i 50 centimeters skåp och 550–568 mm i 60 centimeters skåp.

 

 

”JAG HÅLLER PÅ MED ETT GÖR-DET-SJÄLV-PROJEKT HÄRHEMMA, OCH JAG HÅLLER PÅ OCH SKA BYGGA MINA EGNA SKJUTDÖRRAR AV NÅGRA MDF-SKIVOR. NU BEHÖVER JAG NÅGRA HJUL OCH SKENOR.”

Du kan köpa alla DecoSlide®-paket här, och i beskrivningen kan du läsa vilka delar de innehåller. Vi är vana vid att hjälpa till och vägleda i sådana projekt. Kontakta oss gärna, så kan vi berätta om hur du enkelt får branschens bästa hjul och skenor till dina skjutdörrar.

 

afsluttes: